Ruta de l’Esmorzaret, kom je ook lunchen?

Van 16 september tot 31 oktober organiseert Castellón de eerste editie van de ‘Ruta de l’Esmorzaret dels Barris’. Een initiatief gepromoot door de gemeenteraad van Castellón met als doel de wijken van de stad energie te geven en de traditie van de lokale lunch te bevorderen.

Gedurende meer dan een maand kunnen bewoners en bezoekers een gastronomisch circuit verkennen dat 18 etablissementen omvat in de perifere wijken van Castellón. Deze staan bekend als authentieke tempels voor traditionele lunch.

De Esmorzaret route nodigt je uit om de culinaire voorstellen te ontdekken in verschillende barretjes;

  • El Barull, Bar Roser, Mesón Casa Laura, Asador Casa La Abuela, Restaurante El Roble, Venta Los Ángeles, Bar Cazadores, Bar Benadressa, Bar Casa Ana, Casa Lourdes, Barbados Bar Café, Café Bar La Vieja Gramola, Bar Solsona, Bar Castalia 14, Bar Rubio, Venta Guillamón, Casa Fran Restaurant en Bar Estadio.

Elk menu voor € 7,50

Elk menu voor 7,50 euro bestaat uit een broodje, drankje en koffie of carajillo, gemaakt met kilometer nul-producten. Wat betekent dat het supervers is en authenticiteit is behouden. Als je vijf stempels hebt verzameld op je kaart dan is het mogelijk om een jaar lang gratis te lunchen.

Ook voor toeristen

Het initiatief is niet alleen voor inwoners maar ook voor toeristen bedoeld. En op deze manier mooie plekken van Castellon te ontdekken waar je lekker kunt lunchen.

Prijzen en erkenning voor de beste lunches

De route eindigt op 31 oktober en op 8 november zal er een prijsuitreiking plaatsvinden waarbij de winnaars van de drie categorieën van de volksstemming zullen worden erkend.

Deelnemers kunnen hun stem uitbrengen via een ‘beroepsenthousiasme’ kaart die zij ontvangen bij een bezoek aan vijf verschillende locaties.

Voor meer informatie over de deelnemende bars en hoe je aan de trekking kunt deelnemen, raadpleeg dan de website van Ruta de l’Esmorzaret: www.esmorzaretcastello.com.