Holapueblo zoekt nieuwe inwoners voor Castellnovo en Forcali

We schreven er al eens eerder over. Leeglopende dorpen in Castellon zoeken nieuwe inwoners. Dit alles gaat via het platform Holapueblo. Samenwerkende bedrijven Redeia, Ikea en AlmaNatura gaan helpen om inwoners te vinden voor deze twee dorpen om leegloop van het platteland tegen te gaan.

Bedrijf starten in een leeglopend dorp

Wil je een bedrijf starten en wil je in een dorp in het binnenland wonen dat dreigt te ontvolken? Maar wel met de basisvoorzieningen die nodig zijn om nieuwe inwoners en bedrijven te verwelkomen, zoals huisvesting, een polikliniek, school of een goed internet verbinding?

Vijfde editie om ontvolking tegen te gaan

Holapueblo, het platform dat strijdt tegen de ontvolking van de samenwerkende bedrijven Redeia, Ikea en AlmaNatura, is begonnen aan de vijfde editie van zijn project om mensen die willen wonen en ondernemen in plattelandsgebieden. En te verbinden met steden met een lage bevolkingsdichtheid, waardoor economische en sociale activiteiten worden gegenereerd.

Het initiatief waarin 100 dorpen in Spanje met minder dan 5000 inwoners en in het geval van de provincie Castellón doen deze twee dorpen Castellnovo en Forcall hieraan mee.

Holapueblo heeft zijn engagement voor al deze gebieden hernieuwd met als doelstelling:

  • vergroten van de bevolking,
  • regenereren van de bedrijfsstructuur
  • reactiveren van de economie dankzij het opstarten van bedrijven door de nieuwe inwoners.

Het platform helpt deze gemeenten bij het definiëren en implementeren van strategieën tegen de demografische en plattelandsontwikkelingsuitdaging en leidt hen op over zeer specifieke kwesties. Zoals hoe ze een bevolking kunnen vestigen, hoe ze nieuwe inwoners kunnen aantrekken of hoe ze moeten verwelkomen.

Bovendien brengt het hen in contact met gezinnen die geïnteresseerd zijn in het verhuizen van hun woning en het starten van een bedrijf in de betreffende gemeente.

Interesse? Ga snel naar de site van Holapueblo

Als je mee wilt dingen om inwoner en ondernemer te worden in een van deze twee dorpen schrijf je dan in op de website van Holapueblo.