17e editie Middeleeuwse markt van Mascarell 8 tot 10 november

De bekende middeleeuwse markt in Mascarell komt er weer aan met de 17e editie. Ieder jaar weer is dit een groot spectakel waar je geweest moet zijn. Dit alles in de provincie Castellon nabij het stadje Nules.

Het zal plaatsvinden van 8 november tot en met 10 november en er zijn meer dan 120 gratis shows te zien. Verder een uitgebreid programma.

Middeleeuwse markt vanaf 2007

Sinds 2007 wordt deze middeleeuwse markt gehouden. En trekt elk jaar weer vele bezoekers. Het nabijgelegen stadje Nules heeft erkenning gekregen van het Festival van Autonoom Toeristisch belang.

Bovendien is het de tweede editie in samenhang met de verklaring van het Festa d’Interès Turístic Autonòmic. Wat een onderscheiding is die wordt toegekend door de Generalitat Valenciana van het historische traject en de gevolgen ervan.

Speciale sfeer vanwege de omheinde muur

Je zult zien dat er wel een hele speciale sfeer aanwezig is. Dat komt omdat dit stadje compleet ommuurd is. De enige volledig ommuurde stad van de Valenciaanse gemeenschap. De vereniging Pueblos Mágicos de España heeft Mascarell in 2020 uitgeroepen tot een van de magische dorpen.

In dit kasteelachtige plaatsje wonen maar 200 inwoners.

Als je wandelt langs de kraampjes dan komt er ineens een muziekband voorbij of mensen op stelten. Een prachtige beleving.

Programma met spectaculaire shows

Er is een uitgebreid programma met nieuwe onderdelen. Denk aan straatentertainmentshows, traditionele middeleeuwse toernooien, shows met paarden, livemuziek, steltlopers, hansworsten, valkerijtentoonstellingen, dierenboerderijen, macrokampen voor soldaten en kantoorcapriolen tussen d’altres.

Ook zijn er vele kraampjes met gebak, geurtjes, kralen, snoep, worst en kaas. Horeca waar je even een drankje kunt halen.

Op zondag 8 november opent de markt. en zijn de openingstijden 11.00 tot 22.00 uur. 

Kom jij ook naar Mascarell?

Er worden rond de 60.000 bezoekers verwacht. Ben jij daar een van?

  • Wanneer: 8, 9 en 10 november
  • Tijd: 11.00 uur tot 22.00 uur
  • Waar: Mascarell