Welke typische streek producten vinden we in Castellon?

Castellón is echt een paradijs voor fijnproevers. De provincie biedt een rijke verscheidenheid aan verse producten, van de zee tot de bergen. Denk bijvoorbeeld aan vis, stoofgerechten, rijstgerechten en wijnen.

Hieronder vind je een overzicht van enkele van de meest kenmerkende producten die je hier kunt vinden:

Zeevruchten en vis

De kustlijn van Castellón is rijk aan zeeleven. Hier is een grote verscheidenheid aan vis en schaaldieren te vinden, waaronder:

Vis:

Diverse soorten vis, zoals zeebaars, dorade en sardines, worden vers gevangen en aangeboden op de lokale markten of lokale overdekte markt.

Mosselen en oesters:

Deze schelpdieren worden gekweekt in de schone wateren langs de kust.

Groenten en fruit

De vruchtbare velden van Castellón leveren een breed scala aan verse groenten en fruit:

Artisjokken:

Benicarló is bekend om zijn artisjokken, die in het voorjaar worden geoogst.

Olijven:

Heerlijke olijfolie van hoge kwaliteit is te vinden in de provincie Castellon. Echt heerlijk en goed voor de gezondheid.

Sinaasappelen en mandarijnen:

Deze citrusvruchten zijn een belangrijk onderdeel van de lokale landbouw. Vol van smaak, je kunt niet stoppen met eten.

Meloenen:

De meloenen van Chilches en Moncófar staan bekend om hun zoete smaak.

Vleesproducten

Het binnenland van Castellón staat bekend om zijn vleesproducten:

Ham en worst

Het slachten van het varken levert verschillende producten op, waaronder ham, worst en butifarra. De traditionele slachting van het varken, gevierd in januari, vormde jaren geleden de basis van het levensonderhoud.

Lamvlees:

Het lamvlees uit de bergen heeft een unieke smaak dankzij de aromatische kruiden waar de dieren van grazen.

Andere producten

Rijst:

Rijst is een belangrijk ingrediënt in veel lokale gerechten, zoals paella. Er zijn nog een aantal rijstvelden te vinden in Castellon.

Paddestoelen:

In de dennenbossen van Castellón vind je verschillende soorten wilde paddestoelen, zoals de Robellón.

Honing:

De bijen produceren heerlijke honing van de bloemen in de omgeving zoals Eslida en Artana.

Typische gerechten in Castellon

Deze producten worden gebruikt in talloze heerlijke gerechten, waaronder:

Paella:

Dit wereldberoemde gerecht wordt op verschillende manieren bereid met Rijst of Fideua. Vaak met zeevruchten, vlees of groenten.

Arròs a banda:

Een traditioneel gerecht van rijst en visbouillon, vaak geserveerd met vis.

Arròs negre:

Zwarte rijst, gekleurd met inktvisinkt.

Coca:

Een soort hartig gebak, verkrijgbaar in verschillende varianten.

Stoofpot

Een bijzonder traditionele maaltijd uit onze provincie is de stoofschotel, die in veel variaties voorkomt. In sommige gevallen is het een product van de traditionele slacht, samen met een groot aantal groenten.

Nogada:

Een stoofpot van aardappelen en walnoten.

Wijnen

Castellón is echter een land van goede wijnen en de laatste jaren is de zorgvuldige productie van goede wijnen uit onze wijngaarden toegenomen.

Ook produceert Castellon uitstekende fruitwijnen, aromatische Mistelle en anijsdranken, zoals absint en Cazalla, gemaakt van verschillende combinaties en sterke dranken.

Hier is de bekendste Carmelitano, geproduceerd door de Karmelieten in hun bodega in Benicàssim.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten